در این مقاله بخوانید
رنگ آمیزی داخل ساختمان معمولا در دو بخش داخل ساختمان انجام میشود. رنگ آمیزی سقف و رنگ آمیزی دیوار، برای رنگ آمیزی هر یک از این قسمتها نکاتی هست که باید رعایت شود تا به وسایل خانه و قسمتهای دیگر آسیب وارد نشود و همچنین رنگ کاری مورد نظر با کیفیت حاصل شود.
اما رنگ آمیزی نمای ساختمان کمی متفاوت است. نمای ساختمان سطح بزرگتری دارد و کاملا در ارتفاع است. همچنین فضای باز و وجود رطوبت یا تابش مستقیم نور خورشید از عواملی است که رنگ را به سرعت خراب میکند. در ادامه به بررسی نکات رنگ آمیزی قسمتهای مختلف ساختمان میپردازیم.
رنگ آمیزی سقف ساختمان
رنگ آمیزی سقف نکات مهمی دارد که قبل از اجرای رنگ باید آن را رعایت کنید.
دور نگاه داشتن وسایل منزل از رنگ
برای رنگ آمیزی سقف ساختمان نکتهی مهم پوشاندن تمام وسایل است تا رنگی نشوند میتوان آنها را با نایلون پوشاند تا کاملا مصون بمانند یا اینکه کاملا از محیط آنها را خارج کرد.
مرز بندی برای قسمت مورد نظر
اگر قصد دارید سقف را رنگ کنید بهتر است سایر قسمتها را بپوشانید و با استفاده از نوار نقاشی آن را ببندید. بخصوص اگر دیوار را قبل از سقف رنگ کرده اید باید کامل آن را بپوشانید. بهتر است اگر قصد رنگ کردن دیوار و سقف را با هم دارید ابتدا سقف را رنگ کنید تا برای رنگ دیوار مشکلی نباشد.
درست کردن رنگ مخصوص سقف
رنگ مخصوص برای سقف غلظت بالاتری دارد تا چکه نکند و به خوبی روی سقف بچسبد. معمولا رنگ مخصوص سقف به طور شرکتی تولید میشود و در بازار موجود است اما میتوان از رنگهای لاتکس با غلظت بیشتر استفاده کرد تا در هزینه صرفه جویی شود.
همچنین رنگ سقف بخاطر در معرض بودن مستقیم نور بهتر است مات باشد تا مشکلات مربوط به سقف نمایان نشود. اما اگر به بازتاب بیشتر نور علاقه دارید رنگ براق کمک خوبی خواهد بود.
رنگهای روشن به دلیل بازتر جلوه دادن خانه و بزرگتر کردن محیط بسیار محبوب هستند اما رنگهای تیره تر نیز میتوانند با ترکیب درست رنگ دیوار زیبایی خاصی به محیط ببخشند.
زیر سازی سقف
قبل از رنگ آمیزی حتما از صاف و یکدست بودن تمام نقاط مطمئن شوید. بخصوص سقفهای کناف که مرز بین پنلها و پیچها بتونه کاری شده است باید کاملا سنباده کشی شود تا فرو رفتگی یا برآمدگی وجود نداشته باشد.
رنگ آمیزی دیوار ساختمان
دیوار ساختمان معمولا رنگ رقیقتری دارد و ولی نه کاملا رقیق به اندازهای که روی دیوار شرّ نکند و رنگ را خراب ننماید. در رنگ دیوار نیز ماند سقف میتوان از نوع مات یا براق استفاده نمود. اگرچه رنگ روغن محبوبیت بالایی دارد اما رنگهای لاتکس نیز برای دیوار مناسب است و میتواند از دیوار محافظت کند.
در دیوار نیز نیاز به مرزبندی است بخصوص اگر قصد دارید سقف و خود دیوارها را دو رنگ اجرا کنید مرزبندی درست و اصولی با چسب نقاشی بسیار کمک کننده خواهد بود و کار را تمیز در میآورد.
گاهی نصف یا یک سوم دیوار کاشی شده است که امکان رنگ کردن آن نیست و باید روی کاشیها هم کاملا پوشش داده شود تا از گزند رنگ دور بمانند.
اگر قصد دارید روی دیوار گچ بری انجام دهید یا با کناف طرح ایجاد کنید بهتر است رنگ زمینهی طرح تیره باشد تا طرح برجسته بیشتر به چشم آید.
رنگ آمیزی نمای ساختمان
رنگ آمیزی ساختمان تنها مخصوص دکوراسیون داخلی نیست و نمای ساختمان نیز به نقاشی احتیاج دارد. اما رنگ آمیزی نما به دلیل اینکه در معرض فضای باز است با رنگهای مخصوص احتیاج دارد.
معمولا برای رنگ آمیزی ساختمان از رنگهایی که در آنها مواد و پوشش آب گریز وجود دارد استفاده میشود. دلیل آن هم این است که رنگ معمولی در برابر رطوبت و بارش باران مقاوم نیست و برای استفاده در ساختمان به افزودنیهایی نیاز دارد.
البته جنس رنگ نمای ساختمان تنها آب گریز نمیباشد و برای مقاومت در برابر تغییر دما نیز باید سازگار باشد. به همین دلیل رنگ نمای ساختمان مقاومتر است و پوشش آب گریز دارد. افزودنیهایی که در آن استفاده میشود نیز باعث شده است در برابر گرما و سرمای شدید تغییر رنگ ندهد و پوسته پوسته نشود.
اجرای رنگ روی سطح خارجی ساختمان شرایط ویژهی خود را دارد. معمولا نما باید قبل از رنگ آمیزی کاملا شستشو شود و سپس بتونه کاری گردد که سطح بتونه کاری بسیار گسترده است. اگر جنس نما فلزی باشد باید از ضد زنگ استفاده کرد.
همچنین نمیتوان در هر آب و هوایی نما را رنگ آمیزی کرد و باید شرایط معتدل باشد. رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان نیز به زمان زیادی احتیاج خواهد داشت.
رنگ آمیزی نمای ساختمان چه مزایایی دارد؟
نمای ساختمان معمولا با گذشت زمان به سرعت آلوده میشود و زیبایی خود را از دست میدهد همچنین شرایط مختلف آب و هوا میتواند باعث تحریب نما شود. وجود یک لایه رنگ هم به زیبایی نما میافزاید و هم یک لایهی محافظ برای نمای اصلی خواهد بود. رنگهایی که بر پایهی مواد نفتی باشند قابل اشتعال هستند به همین دلیل برای نما تنها از رنگهای براق و بر پایهی آب استفاده میشود.
نتیجه گیری
رنگ آمیزی قسمتهای مختلف در ساختمان نیاز به مراحل مختلفی دارد که تنها یک نقاش ماهر میتواند آن را انجام دهد. بخصوص رنگ آمیزی نما که در ارتفاع است و هر کسی نمیتواند آن را انجام دهد. علاوه بر مهارت هر قسمت رنگ مخصوص خود را دارد که طبق موقعیت و شرایط محیطی باید برای ماندگاری ویژگیهای خود را داشته باشد. رنگ آمیزی در هر قسمت از ساختمان بسیار اهمیت خواهد داشت و میتواند بسیار در سالم ماندن نما و زیبایی دکوراسیون داخلی هر ساختمان مفید واقع شود.
شما می توانید سایر مقالات رنگ آمیزی ساختمان 118فایل را نیز مطالعه فرمایید.