در این مقاله بخوانید
چه ابزاری برای نصب دیوارپوش سه بعدی لازم است؟ برای نصب دیوارپوش چه مراحلی را باید انجام داد؟ قیمت گذاری دیوارپوش سه بعدی به چه عواملی بستگی دارد؟
در ادامه به کلیه این سوالات پاسخ میدهیم.
مقدمه
دیوارپوش های سه بعدی برای زیبایی دادن به دیوار های خانه مورد استفاده قرار میگیرند. انواع مختلف دیوار پوش در بازار وجود دارد که دیوار پوش های سه بعدی هم یک نوع از این دیوارپوش ها هستند. جنس آن ها میتواند متفاوت باشد برای مثال ميتوانند از جنس چرم، پی وی سی یا پارچها ی باشند. دیوار پوش ها را می توان در مکان های مختلفی نصب کرد. برای مثال محل کار، خانه، فروشگاه ها یا حتی آرایشگاه ها و… به دلیل تنوع رنگ و طرح این دیوارپوش ها کار شما هم آسان تر است.
ابزار لازم برای نصب دیوارپوش سه بعدی
- سمباده
- ابزار برای برش دادن پنل ها
- چسب
- دستمال برای تمیز کاری
- مداد، خط کش بلند
- درزگیر
زیرسازی نصب دیوارپوشهای سه بعدی
دیوارها نباید کثیف باشند، قبل از نصب دیوارپوش های سه بعدی دیوارها باید از هر گونه کثیفی پاک شود و حفره ها با بتونه پر شوند، حال سوال دیگر این است که چه نوع دیوارهایی برای نصب دیوارپوش سه بعدی مناسب هستند؟
دیوار هایی از جنس گچ، دیوارهایی که سنگ یا کاشی هستند یا سقف و دیوارهایی که کناف کاری شده است. توجه کنید که سطح دیوار باید صاف، بدون برآمدگی یا تورفتگی باشد همچنین شما برای تراز کردن دیوار میتوانید با چوب یا خط کش بلند خط های تراز افقی را جهت نصب کردن دیوارپوش ها بکشید و با استفاده از خط های تراز دیوارپوش را نصب کنید.
نصب پنلها
به یاد داشته باشید حتما دیوارها را اندازه گیری کنید سپس با ابعاد به دست آمده محاسبه کنید چند پنل نیاز دارید تا دیوارها را پوشش دهید. برای چسباندن پنل ها از چسب های مخصوص استفاده میشود، الگو های تکرار شونده در طرح دیوارپوش ها را رعایت کنید و چیدمان پنل ها را به درستی انجام دهید. در صورت وجود موانعی مانند لوله ها یا پریزهای برق و… باید دیوارپوش ها را به مقدار مورد نیاز برش بدهیم.
مرحله چسب زدن باید بعد از برش زدن و اندازه گیری باشد تا نصب تمیز تر و بدون خرابی پنل ها انجام شود برای چسباندن پنل ها چسب را پشت پنل ها میزنیم کمی صبر میکنیم معمولا یک یا دو دقیقه سپس پنل ها را به دیوار میچسبانیم و فشار میدهیم تا سفت شوند بعد از آن باید چسب های اضافی که از بین پنل ها بیرون میزند را با استفاده از دستمال نم دار تمیز کنیم.
توجه داشته باشید از خط تراز استفاده کنید و پنل ها را درست در کنار هم قرار دهید تا بین آنها فاصله نباشد. در یک خط مستقیم حرکت کنید و از آن منحرف نشوید اگر خط های ترازی که در مرحله زیرسازی کشیدید صاف و بدون انحراف باشند و شما با استفاده از آنها پنل ها را روی دیوار بچسبانید این اتفاق رخ نمی دهد.
در مرحله بعدی باید به درزگیری بپردازید، هرچقدر هم که پنل های دیوارپوش به هم نزدیک باشند و فاصله ای بین آنها نباشد باز هم احتمال وجود فاصله در بعضی از جاهای دیوارپوش وجود دارد، بگذارید تا چسب پنل ها خشک شود و بعد به سمباده زنی و درزگیری بپردازید.
خمیر مخصوص درزگیری را در جاهایی استفاده کنید که فاصله وجود دارد و بعد از آن اضافه های خمیر را با استفاده از سمباده حذف کنید. یک نکته جالب این است که دیوارپوش ها نه تنها روی دیوار بلکه روی سقف هم نصب میشوند و معمولا در ابعاد سی در سی، پنجاه در پنجاه یا هشتاد در شصت تولید میشوند
قیمت دیوارپوش های سه بعدی
قیمت دیوارپوش های سه بعدی به چند عامل بستگی دارد:
- جنس
- ابعاد پنل
- متراژ دیوار
به غیر از این سه عامل اگر خودتان میخواهید نصب کنید به وسایل مورد نیاز و چسب نیاز دارید که خود هزینه جداگانه دارد یا اگر میخواهید از نصاب برای نصب پنل ها کمک بگیرید دستمزد نصاب هم به هزینه ها اضافه میکند.
پنل ها با ابعاد کوچک تر قیمت کمتری دارند و هرچقدر ابعاد بزرگ تر میشود قیمت هر پنل هم بیشتر میشود ولی مهم تر متراژ دیوار یا سقف مورد نظر شما است که هر چقدر متراژ بیشتری داشته باشد به پنل های بیشتری نیاز پیدا میکنیم و قیمت دیوارپوش های سه بعدی بالا تر میرود. این ديوارپوش های سه بعدی زیبایی خاصی به خانه شما میدهد.
همچنین هر کدام از این دو دیوارپوش های سه بعدی ویژگی های خود را دارند برای مثال ویژگی های پنل های سه بعدی بتنی این است که :(ضدخش، راحت حمل میشوند، مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند همچنین میتوان از آن ها هم در فضای داخلی و هم در فضای خارجی خانه، محیط کار و…) استفاده کرد.
دیوارپوش های سه بعدی دو جنس متفاوت دارند دیوارپوش سه بعدی بتنی و چرمی که معمولا دیوارپوش های چرمی به خاطر جنس چرمی که دارند گران تر از دیوارپوش های بتنی هستند.
ویژگی پنل سه بعدی چرمی : (دارای تنوع رنگ، حمل سریع و راحت، عایق صدا و حرارت)، قیمت دیوارپوش بتنی به ویژگی آن ها هم بستگی دارد. ویژگی های خوب و کیفیت بالا باعث میشوند قیمت دیوارپوش های سه بعدی بتنی هم بیشتر شود برای همین جنس های گران قیمت تر از یک ویژگی خاص برخوردارند یا کیفیت بیشتری دارند. معمولا قیمت دیوارپوش های سه بعدی از دویست هزارتومان تا شش صد هزار تومان است قیمت های پایین تر یا بالاتر هم وجود دارد ولی معمولا قیمت ها در همین رنج بالا و پایین میشوند.
نتیجه گیری
ابتدا در باره نصب دیوارپوش ها صحبت کردیم که دارای سه مرحله اصلی بود زیرسازی، نصب، درزگیری که هر کدام از مراحل توضیح داده شد. البته نصب انواع دیوارپوش ها بسته به نوع آن ها متفاوت است و همه ی دیوارپوش ها برای اجرا از یک فرمول استفاده نمیکنند.
درباره قیمت دیوارپوش ها نیز بحث کردیم و گفتیم که، قیمت پنل های سه بعدی به سه عامل بستگی دارد و خود دیوارپوش های سه بعدی دارای دو نوع بتنی و چرمی است که قیمت پنل های سه بعدی چرمی بیشتر از بتنی است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می تونید دیگر مقالات ساختمانی 118فایل را مطالعه فرمایید.