در این مقاله بخوانید
دیوارپوش سه بعدی چیست؟ دیوارپوش سه بعدی چه ویژگی هایی دارد؟ انواع دیوارپوش های سه بعدی کدام اند؟ کاربرد دیوارپوش های سه بعدی چیست؟ دیوارپوش های سه بعدی از چه موادی ساخته میشود؟ نحوه نصب دیوارپوش سه بعدی چگونه است؟
توضیحی کوتاه از دیوارپوش سه بعدی
دیوارپوش های سه بعدی، پنل هایی هستند که در دکوراسیون داخلی ساختمان برای فضا سازی، جداسازی فضا و پوشش دیوارها به کار میروند. جنس این دیوارپوش ها متنوع است. برای ساخت آنها از پیویسی، چرم، پارچه و حتی چوب استفاده میکنند. البته دیوارپوش های سه بعدی را از جنس گچ و بتن نیز میسازند.
دیوارپوش های سه بعدی جلوه ی خاصی به فضا میدهند و میتوان آنها را جایگزین مناسبی برای رنگها و کاغذ دیواری دانست. همان طور که از نام آنها پیداست، اکثرا طرح های برجسته و سه بعدی دارند که فضا را بسیار جذاب میکند. دیوارپوش های سه بعدی در ابتدا تنها برای هتل ها و گاها، ساختمان های تجاری به کار گرفته میشد؛ اما با دریافتن خصوصیات آنها و البته استقبال مردم و تلاش برای استفاده از این دیوارپوش ها برای خانه، باعث شد دیوارپوش های سه بعدی جزو محبوب ترین مصالح برای دکوراسیون داخلی خانه شود.
ویژگی های دیوارپوش سه بعدی
- نصب فوری و اجرای آسان در محیط ها
- قابل استفاده در تمام محیط های ساختمان
- تنوع در طرح و رنگ
- عایق صدا و رطوبت
- قابلیت جمع آوری و استفاده در محیط های دیگر
- دارای فضای خالی برای عبور لوله های تاسیسات و سیم پیچی ساختمان
- یک پوشش مناسب برای دیوارهای قدیمی که دچار ترک هستند.
- تنوع در جنس مورد استفاده در ساخت
- قابل شستشو بودن
دیوارپوش سه بعدی چه کاربردی دارد؟
دیوارپوش های سه بعدی ضد رطوبت هستند و استفاده از آنها محدودیتی ندارد؛ اما نباید زیاد در فضا برای استفاده از پنل های سه بعدی اغراق نمود. زیرا تکرار طرح کمی موجب خستگی میشود. معمولا در خانه ها، برای دیوارهای پشت تلوزیون، دیوار پشت تخت و بخشی از دیوار سرویس بهداشتی، از دیوارپوش سه بعدی استفاده میکنند. در محیط ساختمانهای تجاری نیز برای زیبایی سالن اجتماعات و اتاق ها به کار میرود و در بعضی مواقع برای جدا سازی محیط، به عنوان دیوار پارتیشن، مورد استفاده قرار میگیرد. عمدتا دیوارپوش های سه بعدی در دیوار هتل ها و کافه ها بسیار دیده میشود.
انواع دیوارپوش سه بعدی
1. دیوارپوش سه بعدی PVC
دیوارپوش های پیویسی، به دو نوع عادی و ضد ضربه تقسیم می شوند. این دیوارپوشها یکی از انواع دیوارپوش است که بسیار محبوب میباشد. دیوارپوش های سه بعدی پیویسی، قیمت مناسبی دارند و از ویژگی آنها میتوان به سرعت در نصب، وزن پایین و زیبایی در طرح و رنگ اشاره کرد. دیوارپوش های سه بعدی ضد ضربه نسبت به نوع معمولی آن ۳۰ درصد بیشتر قابلیت عایق صوتی دارد و برای عایق کردن فضا مناسب میباشد. کاربرد این نوع از دیوارپوش های سه بعدی بیشتر در شرکتها، سالن و راهروها میباشد.
2. دیوارپوش های چرمی
دیوارپوش های چرمی جزو زیبا ترین و محبوب ترین انواع دیوارپوش سه بعدی هستند. دو نوع دیوارپوش سه بعدی چرم در بازار موجود است. یک نوع دیوارپوش رولی و نوع دیگر، دیوارپوش تایلی میباشد. دیوارپوش های رولی به صورت یک پارچه هستند و مانند کاغذ دیواری با چسب های مخصوص به دیوار چسبانده میشوند. دیوارپوش های تایلی نیز در ابعاد ۴۰×۴۰ یا۵۰×۵۰ موجود میباشد که توسط چسب یا پیچ روی دیوار نصب میشوند. دیوارپوش های سه بعدی چرمی، ظاهر بسیار لوکسی به محیط میدهند اما به دلیل سه بعدی بودن آنها معمولا، روی یک دیوار خانه نصب میشوند.
3. دیوارپوش های گچی و بتنی
دیوارپوش های گچی و بتنی از جنس گچ یا بتن ساخته میشوند. این نوع دیوارپوش در برابر رطوبت مقاومتی ندارد؛ زیرا جنس آن از گچ میباشد. نوع بتنی نیز وزن بالایی دارد و برای نصب و جابجایی، کمی مشکل ساز خواهد بود. ویژگی این نوع دیوارپوش، قیمت پایین آن است.
4. دیوارپوش سه بعدی پارچه ای
این نوع دیوارپوش ها شباهت بسیار زیادی به کاغذ دیواری ها دارند؛ اما قابل شستشو هستند و در برابر رطوبت مقاوم اند. دیوارپوش های پارچه ای، تنوع رنگ و طرح بالایی دارند و میتوان برای تمام دیوارهای خانه از آنها استفاده نمود. نصب دیوارپوش های پارچه ای به صورت تخصصی انجام میشود و نیاز به حضور نصاب برای اجرای آن الزامی خواهد بود.
5. دیوارپوش های شیشه ای
دیوارپوش شیشه ای کمی هزینه ی بالاتری برای شما در بر خواهد داشت؛ اما نمیتوان از زیبایی که آیینه کاری های آن به خانه میبخشد، چشم پوشید. این دیوارپوش ها در اتاق خواب و البته در هتل ها و تالارها بیشترین استفاده را دارد.
6. دیوارپوش های فلزی
دیوارپوش فلزی یک دیوار پوش مدرن است که از جنس آلومینیوم ساخته شده. این دیوارپوش به راحتی تمیز میشود و طرح و رنگ های آن تنوع زیادی دارد. هزینه ی اجرای دیوارپوش فلزی بالاتر از سایر دیوارپوش ها است و به نصب تخصصی نیاز دارد؛ اما جلوه خاصی را به فضای خانه یا شرکت میبخشد.
7. دیوارپوش سه بعدی اپوکسی
دیوارپوش های سه بعدی اپوکسی یکی از دیوارپوش هایی است که از نظر زیبایی بیشتر مورد توجه افراد قرار گرفته است. حال آنکه این دیوار پوش کاملا ضد رطوبت است و عایق حرارتی و صدا نیز هست. از اپوکسی حتی در کفپوش و سقف کاذب هم استفاده میشود اما به عنوان دیوارپوش سه بعدی محبوبیت بیشتری پیدا کرده. این دیوارپوش دو نوع صنعتی و مسکونی دارد که نوع صنعتی آن پیچیدگی خاصی دارد و به انواع مختلفی تقسیم میشود. طرح های سه بعدی زیبا و حتی استفاده از عکس نیز در این دیوار پوش امکان پذیر است.
نتبجه گیری
دیوارپوش های سه بعدی، نسل جدیدی از مصالح برای دکوراسیون داخلی به حساب می آیند. دیوارپوش های سه بعدی اکثرا برای یکی از دیوارهای محیط به کار میروند و اغراق در استفاده از آنها فضا را جالب نخواهد کرد. در بعضی مواقع نیز امکان استفاده در تمام دیوارها وجود ندارد. دیوارپوش های سه بعدی انواع مختلفی دارد و طرح های متنوع آن باعث محبوبیت این دیوارپوش ها شده است.