در این مقاله بخوانید
در این مقاله میخوانید:
کابینت سازی چیست؟ کابینت سازی چه کاربردی دارد؟ یادگیری شغل کابینت سازی چه شرایطی دارد؟ آیا کابینت سازی جزو مشاغل سخت است؟ درآمد کابینت سازی چقدر است؟ تفاوت کابینتهای صنعتی و کابینت آشپزخانه در چیست؟
مقدمه
همهی ما کم و بیش با کابینت آشنا هستیم، زیرا هر خانه و آشپزخانهای با آنها شکل گرفته است. کابینتها محل قرار گیری ظروف و وسایل آشپزخانه هستند و این محیطها را کامل پوشش میدهند. شاید بتوان کابینت را از زیر شاخههای نجاری دانست، اما آنها تنها با چوب ساخته نمیشوند و کابینت فلزی نیز در بازار وجود دارد. البته درحال حاضر کابینتهای چوبی به دلیل سبکی و مقاومت بالا درمیان افراد محبوبتر میباشد. کابینت سازی تنها برای آشپزخانه نیست و نمونهی دیگر آن را میتوان در آرایشگاهها مشاهده کرد که دیزاین اصلی آن را شامل میشود.
کاربرد کابینت سازی
کاربرد اصلی کابینت سازی را میتوان محلی برای قرار دادن ابزار یا وسایل دانست، معمولا در مکانهای مختلفی استفاده میشود، اما بیشتر مواقع در آشپزخانهها دیده میشود. میتوان آن را در آرایشگاهها هم با طرحی کاملا متفاوت اجرا کرد. کابینتهای موجود در آرایشگاه برای قرار دادن لوازم مربوط به آرایش و پیرایش میباشد.
اما کاربرد دیگری نیز دارند، در فروشگاهها و ویترینها نیز میتوان کابینتها را با دیزاینهای متفاوت مشاهده کرد. کابینت سازی علاوه بر ایجاد فضایی برای قرار دادن وسایل و لوازم خانگی نقش بسیار مهمی در دیزاین داخلی خانه و محیطهای مختلف دارد.
طرحهای کابینت بسیار زیبا و چشمگیر میباشد و در دکوراسیون بسیار نقش مهمی خواهد داشت. کابینتهایی که در آشپزخانههای صنعتی استفاده میشوند معمولا فلزی هستند و بیشتر ساده و کاربردی طراحی و ساخته میشوند.
شغل کابینت سازی
شغل کابینت سازی بدون شک از مشاغل سخت اما هنرمندانه میباشد. کابینت امروزه برای خانه و آشپزخانه و مشاغل دیگر از نیازهای ضروری است و نمیتوان محیط را بدون وجود کابینت تصور کرد. کابینت سازان معمولا با دستگاههای برش چوب و اندازه گیری و ایجاد نر و مادگی در تختههای چوبی سر و کار دارند تا بتوانند یک کابینت زیبا و منحصر به فرد را تولید کنند.
شغل کابینت سازی به دقت بالایی نیاز دارد و سختیها و مشکلات خود را نیز دارد. شما در این شغل علاوه بر آشنایی با نجاری و وسایل مربوط به آن باید با رنگ آمیزی نیز آشنا باشید. همچنین بسته به طرح گاهی به منبت کاری نیز احتیاج میشود.
همچنین کابینت سازی نقش مهمی در دیزاین داخلی ساختمان دارد و شما باید بدانید که کابینتها را برای چه فضایی میسازید و ابعاد و اندازهی لوازم خانگی یا لوازمی که در مغازه یا فروشگاه است را در نظر بگیرید.
آیا کابینت سازی جزو مشاغل سخت است؟
شغل کابینت سازی سختیهای مختص به خودش را دارد، از سر رشته داشتن در چند حرفه برای ساخت یک کابینت بی نقص گرفته تا نیاز به فعالیت بالا و جابجایی و برش چوبهای سنگین و آشنایی به کار کردن با ابزار، تمام این مسائل در کنار یکدیگر جمع میشوند تا کابینت سازان با خلاقیت یک کابینت زیبا را برای استفاده تولید کنند. نصب کابینت در محل نیز نکتهی دیگری میباشد که در این شغل وجود دارد و توسط مونتاژ کاران انجام میشود.
زیرا کابینتها ابعاد بزرگی دارند و اگر بخواهیم سر هم آنها را حمل کنیم هرگز نمیشود چنین کاری را انجام داد، با این حساب برای نصب در مرحلهی تولید اتصالات مورد نظر را در کابینت ایجاد میکنند و در محل مورد نظر آن را مونتاژ مینمایند. چند مرحله بودن کابینت سازی و نیاز به محاسبهی دقیق متراژ و ابعاد، همچنین ایجاد اتصالات که قابل باز کردن باشد همه باعث شده است تا کابینت سازی یک شغل سخت در نظر گرفته شود.
درآمد کابینت سازی چقدر است؟
با وجود سختی این شغل و گسترده بودن آن که معمولا از مناطق مسکونی تا آشپزخانههای بزرگ و صنعتی را شامل میشود. طبعا در مقابل درآمد بالایی خواهد داشت و ورود به این شغل میتواند گزینهی خوبی برای راه اندازی یک کسب و کار پر درآمد باشد. البته کابینت سازی یک شغل انفرادی نیست و حتما باید اکیپ یا مستخدم برای آن داشته باشید.
این مورد نیز میتواند یک ویژگی برای افزایش درآمد در نظر گرفته شود. درآمد این شغل نیز به صورت پروژهای یا سری کاری محاسبه میشود. یعنی بسته به خود کابینت ساز که بخواهد روی یک ساختمان با پیمانکار همکاری کند و چند طبقهی یک ساختمان را کابینت کند یا اینکه با سفارش مشتریهای جزئی کار کند درآمد نهایی نیز متغیر میباشد.
همچنین نوع کابینت در قیمت نهایی و درآمد کابینت سازی موثر خواهد بود. کابینتهای صنعتی که اکثرا فلزی هستند دیزاین مخصوص به خود را دارند و با روش متفاوتی تولید میشوند.
معمولا به دلیل فرآیند دشوار کابینت سازی فردی که برای ساخت کابینتهای صنعتی اقدام میکند خود را وارد ساخت کابینت خانه نخواهد کرد به همین دلیل درآمد و کار این دو نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
تفاوت کابینتهای صنعتی و کابینت آشپزخانه
کابینتهای آشپزخانهی صنعتی کاملا از هر نظر با یک کابینت آشپزخانهی خانگی متفاوت است. کابینتهای خانگی علاوه بر ایجاد فضا برای ابزار و وسایل خانه باید زیبایی خود را نیز حفظ کنند، زیرا نفش مهمی در دیزاین ایفا خواهند کرد و میتوان ظرافت بیشتری را در آنها به کار برد. همچنین سبک بودن آنها در کنار مقاومت بالا اهمیت دارد.
در عین حال کابینتهای صنعتی بیشتر کاربردی هستند تا اینکه به زیبایی آنها توجه شوند و باید بتوان چند کار را روی آنها انجام داد و همچنین ابزار مدام در حال استفاده هستند و باید در دسترس باشند.
به همین دلیل از فلز بیشتر در آنها استفاده میشود و فضای در نظر گرفته برای کابینتهای صنعتی مناسب وائل آن خواهد بود.
نتیجه گیری
کابینت امروزه در صنعت و خانهی ما جای خودش را باز کرده است و کاربردهای فراوانی دارد. کابینتهای صنعتی و خانگی کاملا از یکدیگر جدا هستند وتفاوت بسیاری دارند. شغل کابینت سازی جزو مشاغل سخت به حساب میآید و بیشتر به صورت گروهی انجام میشود. این شغل جنبهها و مراحل خاص خود را دارد از تولید و طراحی گرفته تا مونتاژ نهایی. درواقع به دلیل گسترده بودن نیاز به مشاغل دیگر مانند حسابداری یا مدیریت فروش نیز دارد و به صورت غیر مستقیم و مستقیم باعث کار آفرینی نیز خواهد شد.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از مقالات کابینت سازی 118فایل نیز دیدن فرمایید.