در این مقاله بخوانید
شغل زنبورداری را معرفی کنید؟ آیا با مزایا و معایب شغل زنبورداری آشنایی دارید؟ شغل پرورش زنبور عسل در اقتصاد کشور از چه جایگاهی برخودار است؟ چگونه آموزش صفر تا صد زنبورداری را فرا بگیریم؟ در ادامه با این موضوع بیشتر آشنا میشوید.
مقدمه
زنبورداری یکی از مشاغل جذاب و خاص کار با حشرات است که روز به روز با پیشرفت علم و تکنولوژی تغییراتی در آن ایجاد میشود. این شغل با وجود سختی هایی که دارد به عنوان یکی از شغل های پرطرفدار شناخته میشود. افرادی که پا در عرصه کار این شغل میگذارند باید خود را با طبیعت و دنیای زنبورها عجین کنند. این شغل نه تنها دارای حوادث شیرین و شگفت انگیزی خواهد بود بلکه خستگی زنبوردار با تولید ماده پرخاصیتی به نام عسل لذت بخش است.
شغل زنبورداری با تمامی جنبه های زیبا و پرنشاطی که دارد اما دارای خطراتی نیز هست. از جمله این خطرات و معایب می توان به آفت های زنبور و کندوها اشاره کرد که باعث میشود زحمات یک ساله زنبوردار به هدر برود. در مقاله شما را با شغل زنبور داری و سوالاتی که در ذهن در رابطه با آن دارید آشنا میکنیم.
با شغل زنبورداری بیشتر آشنا شویم!
شغل زنبورداری یکی از مشاغلی است که میتوان گفت محیط کار آن با طبیعت سرکار دارد. این شغل با لذت و شگفتی هایی همراه است و افرادی که قصد دارند در این شغل مشغول به کار شوند باید اراده و صبر کافی را داشته باشند. همچنین به افرادی نیاز دارد که روحیه زندگی در طبیعت و کار با حشرات را داشته باشند.
بسیاری از افراد از شغل هایی که دارای روال یکنواخت هستند خسته میشوند و به دنبال شغل های پر هیجان خواهند بود از این رو شغل زنبورداری با تمام سختی هایی که در طول مراقبت از زنبورها دارد می تواند برای آنها مهیج باشد. این شغل با پیشرفت علم و صنعت روز به روز در حال تغییر است و همواره زنبوردار باید اطلاعات خود را درباره زنبورها افزایش دهد. همچنین خلاقیت و نوآوری در این شغل باعث پیشرفت و افزایش تولید محصولات آن میشود.
آشنایی با مزایا و معایب شغل زنبور داری
شغل زنبورداری با تمام لذت و هیجانی که در قسمت های بالا گفته شد یکی از شغل های پر چالش است و افرادی که اهل جنب و جوش نیستند نمیتوانند در آن موفقیتی کسب کنند. این شغل برای افرادی که دارای فعالیت بدنی زیاد هستند میتواند به عنوان شغل اول معرفی شود و شغلی بسیار پر درآمد باشد.
مزایای شغل زنبور داری
1. ایجاد سطح نشاط و روحیه در فرد: افرادی که این شغل را انتخاب می کنند از آنجا که بیشتر وقت خود را در طبیعت و با گلها و زنبورها می گذرانند دارای روحیه بهتری خواهند بود.
2. تولید محصولات مرغوب: شغل زنبورداری تنها برای تولید عسل نیست بلکه در این شغل در صورتی که فرد تبحر داشته باشد میتواند در کنار عسل محصولاتی مثل موم نیز تولید کند که دارای درآمد خوبی است.
3. از دیگر مزایای این شغل میتوان به آزاد بودن زمان کاری آن اشاره کرد و تنها باید فصل های خاصی کندوها را در محیط بیرون نگهداری کرد.
4. هزینه شروع به کار در شغل زنبورداری زیاد نیست و تنها میتوان با 10 میلیون این شغل را شروع کرد.
5. سود دهی و بازار فروش بالا: عسل یکی از محصولات شغل زنبورداری است. این ماده با داشتن خواص منحصر به فرد خود دارای بازار خرید و فروش بسیاری است.
زنبوردار میتواند از طریق فروش آنلاین، نمایشگاه و فروشگاه های مختلف محصولات خود را در بسته بندی شیک به فروش برساند و سود بالایی از آن کسب کند.
همچنین امروزه استفاده از دیگر محصولات زنبورها مثل زهر زنبور عسل، موم، گرده گل و…. در مصارف دارویی و پزشکی سبب شده است این موارد نیز فروش بالایی داشته باشند.
معایب شغل زنبور داری
1. برای شروع فعالیت در هر کاری باید ابتدا دانش و مهارت لازم در آن را کسب کرد. از این رو قبل از ورود به شغل زنبورداری نیز لازم است در کلاس های آموزش این شغل شرکت کرد و در آن تخصص لازم را کسب نمود.
2. زنبوردار باید با ساختار کندو آشنایی داشته باشد و برای فصول سرد سال محلی برای نگهداری آنها در نظر بگیرد.
3. شغل زنبورداری همانطور که گفته شد در حالت عادی یک شغل پر درآمد محسوب میشود. اما در صورتی که آفت زنبورها و کندوها را تهدید نکند، در برخی مواقع در صورت نگهداری نامناسب کندوها حشرات موذی و آفت ها سبب از بین رفتن بخشی از زنبورها و عسل تولیدی آنها شده و خساراتی را به بار میآورد.
4. از دیگر معایب این شغل میتوان به حساسیت به نیش زنبور اشاره کرد. برخی افراد که به نیش زنبور حساسیت دارند نمیتوانند در این حرفه زنبوردار موفقی شوند.
5. موقعیت مکانی مناسب، یکی از سختی های شغل زنبورداری پیدا کردن مکان و محیط نگهداری زنبورها در طبیعت است. فضای نگهداری زنبورها باید به دور از محیط مسکونی باشد و دمای آن در طول شبانه روز بسیار مهم است.
شغل زنبور داری در اقتصاد کشور از چه جایگاهی برخوردار است؟
شغل زنبورداری با تولید عسل که یک ماده گرانبها است یکی از شغل هایی به شمار میرود که دارای اهمیت اقتصادی خوبی است. در این شغل زنبورها با گرده افشانی و انتقال گرده ها در بین مزارع و باغات سبب تولیدات بیشتر و با کیفیت کشاورزی و باغها خواهند شد. همچنین تولید ژل رویان، گرده، موم و زهر از زنبور در بسیاری از صنایع مانند صنایع نساجی، دارو سازی، واکسن و شمع سازی نقش بسیار عمدهای دارد و سبب خواهند شد این صنایع مواد مورد نیاز خود را وارد نکنند و این شغل ارزش بیشتری در کشور داشته باشد.
همچنین یکی دیگر از دلایل محبوبیت این شغل تاثیر در درمان بیماری های قلبی، استخوانی، عضلات، تقویت حافظه و… است. مصرف روزانه عسل برای هر فردی سبب کم شدن بسیاری از بیمارها میشود. از این رو عموم مردم کمتر بیمار میشوند و سرانه مصرف دارو و درمان تا حدودی کاهش مییابد.
جمع بندی
شغل زنبورداری یکی از شغل های پرچالش و هیجان انگیز است که افرادی با روحیه و صبر بالا را میطلبد. این شغل با وجود چالش هایی که دارد اما به دلیل کار با حشرات و طبیعت روحیه بسیاری را در فرد ایجاد میکند. شغل زنبورداری با تولید عسل، موم، ژل رویال یکی از شغلهای پردرآمد محسوب میشود که بازار فروش محصولات آن بسیار بوده و در تولیدات کشاورزی و باغ ها نقش موثری ایفا میکند.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات زنبورداری 118فایل نیز دیدن فرمایید.