در این مقاله بخوانید
دیوارپوش اپوکسی چیست؟ دیوارپوش اپوکسی چه ویژگی هایی دارد؟ یادگیری نصب دیوارپوش سه بعدی به چه عواملی بستگی دارد؟ کاربرد دیوارپوش اپوکسی چیست؟ دیوارپوش اپوکسی بهتر است یا رنگ؟ دیوارپوش اپوکسی چه معایبی دارد؟ قیمت دیوارپوش اپوکسی به چه عواملی بستگی دارد؟
در ادامه به بررسی این سوالات میپردازیم.
دیوارپوش اپوکسی چیست؟
دیوارپوش سه بعدی اپوکسی، یکی از انواع دیوار پوش ها است که طرحی سه بعدی دارد. دیوار پوش اپوکسی، از سه لایه ی رزین اپوکسی، قسمتی که طرح یا پوستر چسبانده میشود و لاک رزین تشکیل میشود. البته در تهیه دیوارپوش اپوکسی تنها از تصویر استفاده نمیشود و میتوان به خود دیوار پوش طرح های مختلفی داد.
دیوار پوش اپوکسی با وجود مراحل نصب دشوار که توسط نصاب های متخصص انجام میشود، بخاطر منحصر به فرد بودن و زیبایی و شفافیت خود، متقاضیان بسیاری دارد. اکثر مشتری ها بخاطر زیبایی ای که از دیوارپوش اپوکسی سراغ دارند به آن جذب میشوند. اما دیوارپوش های سه بعدی اپوکسی ویژگی های منحصر به فردی دارند.
ویژگی های دیوارپوش اپوکسی
دیوارپوش های سه بعدی اپوکسی، طرح های متنوع و زیبایی دارند و حتی میتوان به سفارش مشتری عکس را در دیوارپوش اپوکسی به کار برد. دیوارپوش هایی که در آنها از عکس استفاده میشود، در واقع صفحه های دو بعدی ای هستند که در آنها از تصاویر سه بعدی استفاده میشود. این ویژگی کفپوش های اپوکسی، بیشتر شبیه به کاغذ دیواری های سه بعدی میباشد.
دیوارپوش های اپوکسی سه بعدی، در برابر آتش مقاوم هستند و نمیسوزند. این ویژگی، آنها را برای مناطق صنعتی نیز قابل استفاده کرده است. البته برای محیط های صنعتی از جنس اپوکسی متفاوتی نسبت به خانه ها استفاده میشود تا در برابر روغن های صنعتی و همچنین اسید مقاوم باشند. در کل، دیوارپوش های سه بعدی در برابر مواد شیمیایی و شویندهها مقاومت بالایی دارند.
نیازی به گفتن نیست که رطوبت، تاثیری روی این دیوارپوش ها ندارد. دیوارپوش های سه بعدی، در برابر ضربه مقاومت بالایی دارند؛ این در حالی است که ضخامت آنها بین ۴ تا ۶ میلیمتر است. همچنین میتوان گفت که خاصیت ضد میکروب دارند و از آلودگی جلوگیری میکنند. نور خورشید و اشعهی فرابنفش نیز باعث رنگ پریدگی و از دست رفتن شفافیت این دیوارپوش ها نخواهد شد.
کاربرد دیوارپوش اپوکسی
کاربرد دیوار پوش های اپوکسی چنانچه گفته شد تنها به دیوارپوش محدود نیست و از آنها برای ساخت، سقف کاذب سه بعدی و کف خانه ها نیز استفاده میشود. اما برای اجرا در سقف نیاز به قالب گیری دارد. با این که مزایای بالاتری نسبت به سایر سقف های سه بعدی دارد، اما بخاطر نصب سخت آنها زیاد ترجیح داده نمیشوند. برای کف ها نیز، به دلیل اینکه مانند کاشی و سرامیک سطح سردی دارند، خیلی به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار نمیگیرند. در عوض برای دیوارها بسیار مناسب هستند.
این دیوارپوش ها برای دیوارهای اتاق خواب یا مناطق مرطوب، مانند سرویس بهداشتی و حمام بسیار مناسب هستند. همچنین خاصیت نسوز بودن دیوارپوش های سه بعدی اپوکسی و مقاومت آنها دربرابر مواد شیمیایی باعث شده تا در محیط های صنعتی که با حرارت یا اسید سر و کار دارند، استفاده شود.
مقایسه ی دیوارپوش اپوکسی با رنگ
دیوارپوش اپوکسی شاید بخاطر حالت مایعی که قبل از نصب دارد و بعد از اجرا روی دیوار باید فرآیند خشک شدن آن طی شود با رنگ های نقاشی ساختمان که از روش های سنتی دیزاین خانه میباشد مقایسه شود. اما باید گفت دیوارپوش های اپوکسی و رنگ سری از هم سوا دارند زیرا دیوار پوش اپوکسی برخلاف رنگ که تنها یک لایه ی نازک میباشد کاملا از دیوار محافظت میکند، در برابر ضربه و خش خوردگی مقاوم است و خصوصیاتی از این قبیل که قبلا آن ها را با هم بررسی کردیم. در حالی که رنگ ها تنها به صورت پس زمینه در خانه به کار میروند و بوی رنگ تا لحضه ی خشک شدن ما را آزار خواهد داد اما رزین های اپوکسی حتی هنگام مایع بودن نیز ضرری به ما نخواهند رساند.
معایب دیوار پوش های سه بعدی
با کاربرد و ویژگی های دیوارپوش سه بعدی اپوکسی آشنا شدیم. بد نیست نگاهی هم به معایب این دیوارپوش ها بیندازیم.
- دیوارپوش های اپوکسی برای نصب و اجرا نیاز به تجهیزات زیادی دارند. برای مثال پرینتری که بتواند در ابعاد بزرگ تصویر را روی کاغذ پرینت نماید.
- دیوارپوش های سه بعدی اپوکسی، نیاز به نصاب های حرف های دارند. با توجه به این که گروه های کمی هستند که این دیوارپوش ها را نصب میکنند، باید هزینهی زیادی بابت نصب دیوارپوش سه بعدی پرداخت شود.
- مواد این دیوارپوش نیز گران است و باید برای تهیهی آن تخصص داشت تا یک رزین مرغوب را انتخاب نمود.
- مواد دیوارپوش سه بعدی بعد از نصب، بین ۳ الی ۵ روز زمان نیاز دارند تا کامل روی دیوار خشک شده و مورد استفاده قرار گیرند.
هزینهی نصب دیوارپوش اپوکسی
قیمت دیوارپوش های سه بعدی اپوکسی حدود ۲۰ الی ۴۵ دلار تخمین زده میشود. به دلیل کم و زیاد شدن نرخ دلار در ایران و عدم ثبات آن، قیمت این دیوارپوش ها هر روز تغییر میکند و قیمت ثابتی ندارد. عواملی که موجب تغییر در قیمت هستند شامل، کمبود گروه های متخصص که باعث بالا رفتن هزینه ی تمام شده میشود، جنس رزین اپوکسی که بر اساس کیفیت آن متغیر میباشد و همچنین پیچیدگی یا سادگی طرح مورد نظر میشوند.
نتیجه گیری
همان طور که قبلا به آن اشاره شد دیوارپوش های سه بعدی اپوکسی خصوصیات بارزی دارد که باعث میشود بتوانیم علاوه بر زیبایی دیزاین محیط خانه ی خود، از سایر خصوصیات این دیوارپوش بهره مند شویم. خصوصیاتی نظیر، ضدخش و ضد ضربه بودن اپوکسی و مقاومت در برابر آتش سوزی و مواد شیمیایی که همتای سنتی آن یعنی رنگ ها، به هیچ وجه چنین توانایی را ندارند. اما باید در نظر داشت که نصب این دیوارپوش ها نیازمند یک گروه متخصص است که در کشور ما با کمبود مواجه میباشد. همین علت باعث شده تا هزینه ی اجرای اپوکسی در دیوارها تا حد زیادی افزایش یابد.
پیشنهاد می کنیم دیگر مقالات ساختمانی 118فایل را نیز مشاهده کنید.